• Uteplatser

    En prunkande, grönskande uteplats kommer bäst till sin rätt när den omges av kontrasterande sten- och grusanläggningar. Hos oss på Flisby hittar du ett närmast gigantiskt utbud av dekorsten, stenkross och stenplattor.

  • Vilket är bäst – grus eller plattor?

    Många tycker att en kombination av grus och stenplattor är den bästa vägen att gå. Stenplattorna ger ett stabilare underlag och är sköna att gå på. Grusgångar och dekorsten av olika slag lyfter uteplatsen och ger ett städat intryck. Som alltid gäller det att tänka på det slutgiltiga syftet med uteplatsen innan du kan bestämma dig för om du ska köpa grus eller stenplattor.

    Hur får jag till en ombonad känsla med sten på uteplatsen?

    Sten är ett kallt och hårt material, men med rätt val och verktyg kan du få till en varm och härlig känsla på din stenlagda uteplats. Många av våra stenarter är sorterade i olika färgtoner. Välj en varmare färg på gruset eller stenplattorna för att skapa en ombonad känsla. Mixa och matcha olika stenplattor. Naturligt böljande och rakt skurna. Det är kontrasterna som gör den största skillnaden. Inred sedan med gröna växter och utemöbler i levande material som trä, så kan du snart njuta av din nya uteplats med en mysig känsla inombords.