Dekorsten & dekorationssten

Visar 32 produkter

Dekorsten, även kallad grus eller singel, fyller också en praktisk funktion bland annat genom att hålla borta växter från husfasaden. Dessutom förlängs växternas blomningstid, eftersom stenarna hindrar jorden från att frysa för snabbt. Dekorstenen är perfekt för att hålla ogräs borta och hjälper även till att hålla fukten i jorden. Dekorsten går att använda både som dekoration i en trädgård men går även att lägga i rabatter eller utkanten och tomten för att få ett lättskött avslut på trädgården. I vårt breda sortiment av dekorsten finns även skifferkross, diabaskross, svensk sjösten, tumlad marmor, pärlsingel, gårdssingel, flodsten, kullersten m.m.

Vilken fraktion skall man ha på dekorstenen?

Skall ytorna brukas som uppfart eller gångytor bör en liten fraktion väljas. Exempel på en lagom storlek på stenen är då 6-8, 8-11, 8-14 eller 8-16 mm. En rundad sten typ gårdssingel eller sjösten är skönare att gå på men rullar lite. Krossad sten typ diabas, marmor eller granit ligger mer still men kan upplevas vass för barfotafötter. Den vanligaste fraktionen på dekorsten är ändå 16-32 mm. Denna storlek är lagom för rabattytor eller närmast kring huset. Till större ytor som ej skall beträdas, områden som ligger lång från där man går samt slänter täcks oftare av större fraktion, typ 32-64 mm. Glöm inte att lägga en fiberduk av bättre kvalitet under dekorsten för ökat skydd mot ogräs.

Flisby tipsar om fiberduk

Köp även till en fiberduk för trädgården, då slipper du att jord och smuts blandar sig i dekorstenen. Din trädgård håller sig fräsch och fin med hjälp av vår vackra dekorsten i kombination med en praktisk fiberduk.