L-stöd

L-stöd i betong är en robust stödmur som med fördel sätts på plan mark. Den används mycket i offentlig miljö men fungerar lika bra i trädgården.

Visar 26 produkter

Flisby har L-stöd i färdiga sektioner om två meters bredd och flera olika alternativ på höjd, det finns även tillbehör som passbitar, krönlister, sidostycken samt ytterhörn. Ytan kan vara slät eller borstad beroende på önskemål. Vill man ha en mindre strikt mur kan den beklädas med exempelvis Castle Wall beklädnadssten i granit eller skiffervägg. L-stödens främsta uppgift är att på ett snyggt sätt anpassa nivåskillnader i t.ex. en trädgård, park eller en trafikmiljö. Därför har vi också ett mönstrat stöd och skiva som har mycket snygg design. Färgen på våra mönstrade stöd är antracit.

Stödmuren är utformad med en fot som går in under muren som ett L. Fyllnadsmassorna som sedan läggs på foten stabiliserar muren så att det blir en mycket stark konstruktion. Beroende på var muren ska placeras och användas för väljer du ett L-stöd efter det tryck den klarar. Ska man anpassa marken för en trädgård räcker vanligtvis 4 kN/m2. Är det tyngre trafik vid parkering eller uppfart kan det vara nödvändigt att välja 10 kN/m2. För tung trafik väljs 20 kN/m2 (som vi inte har i webbshopen). Har du frågor kan du kontakta våra säljare om råd.