Rabattkanter

Visar 32 produkter

Vilken rabattkant ska jag välja?

När du ska hitta en lämplig rabattkant för just dig gäller det att tänka igenom vad du har för behov. Rabattkanter finns i olika material och modeller. Kantstål med rostad koppar ökar hållbarheten medan kantstål i aluzink ger en bättre korrosionsbeständighet.

Vilka delar kan jag behöva för att bygga min rabattkant?

Satsa med fördel på våra vinklingsbara hörndelar för att få till de rätta vinklarna kring rabatten. I sortimentet finns även gott om skarvplåtar som gör att du kan få till de mått du vill utan att behöva kapa ditt kantstål - med hjälp av skarvplåt justerar du själv längden. Skarvplåtarna finns i flera varianter som svart, corten och aluzink.

En annan smart del är sluttande övergångar som du använder för att transformera en högre rabatt till en lägre eller för användning i sluttande miljöer. Använd våra smarta jordankare för att skapa en stabil kant runt din rabatt. Även dessa erbjuds i den färg du önskar för att matcha resterande rabattkanter. Med förankringar på hörnen och i cirklar underlättas användningen av robotgräsklippare.

Hur planerar jag och förbereder min planteringskant?

Det är klokt att börja med en enkel skiss för att få en överblick över vilka delar du kommer att behöva. Bestäm var du vill ha fasta delar, skarvplåt och jordankare. Tänk på att du kommer behöva skarva och lägga de olika delarna omlott, så minska därför måtten med 1,5 cm i båda ändar när du planerar.

Hur underhåller jag min rabattkant?

När det kommer till underhåll gäller det att se över dina rabatter kontinuerligt, låt helst inte vatten samlas vid rabattkanten. Det är bättre om vattnet kan träcka undan eller rinna fritt.