• Ekonomichef till Flisby AB

  Flisby AB är en av Sveriges ledande aktörer avseende trädgårds- och utomhusmiljöer såsom betongvaror, natursten, dekorsten, kantsten, mm med ett av marknadens bredaste produktsortiment. Nu står vi inför en kraftig tillväxtresa och behöver förstärka vår ekonomifunktion med en Ekonomichef. Hos oss blir du en del av ett genuint och familjärt företag med ett välkänt varumärke, fina produkter och trevliga kollegor.

   

  Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

  Tjänsten som Ekonomichef/Redovisningschef är en mycket viktig roll inom Flisby där du framför allt ansvarar för/att:

  • Månadsbokslut

  • Rapportering till ledning och styrelse

  • Upprättande av årsredovisning och deklaration samt kontakter med bolagets revisorer

  • Ansvara för uppbörds- och momsdeklaration, lokala skattefrågor samt planering av likviditet

  • Analys av resultat, balans, KPI uppföljning och kassaflöde

  • Löpande bokföring, KR, LR

  • Budget och prognoser; samordna, rapportera samt ha kostnadskontroll

  • Utveckla och effektivisera processer, rutiner och system kring redovisning samt rapportering etc. 

  • Delprojektledning av ekonomiprocesser (inklusive processoptimering) i kommande affärssystemsbyte

  • Stödja organisationen med försäljning- och lönsamhetsanalyser av kunder och produkter

   

  Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Flisby. Du rapporterar till vår VD och har personalansvar för en heltidsanställd.

   

  Kvalifikationer och personlighet

  Vi tror att du har en högskoleutbildning och har arbetat som ekonomichef/redovisningschef i minst 5-7 år och har goda kunskaper och erfarenhet från operativt arbete med de olika ekonomiprocesserna. Erfarenhet från en implementation av ett nytt affärssystem är meriterande. Du behärskar i MS Office (Excel, Word) på en avancerad nivå. Du har lätt för att kommunicera och uttrycker dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift.

  Utmärkande för din personlighet är att du är driven, positiv, ansvarstagande, affärsintresserad samt sälj- och resultatfokuserad. Du har lätt för att skapa och underhålla långsiktiga relationer och finner dig väl i en miljö som karaktäriseras av högt tempo och snabba beslut. Du har lätt för att samarbeta, är prestigelös och ödmjuk och kan därmed ta tag i både högt och lågt för att hitta de bästa lösningarna.

  Kontakt och ansökan

  I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Är du intresserad och stämmer in på profilen vill vi gärna att du skickar in ett personligt brev och CV på svenska där du beskriver dina erfarenheter och kompetenser inom ovanstående områden och varför du är intresserad av tjänsten. Vi vill också gärna att du specificerar erfarenhet som kan vara extra relevant för den här tjänsten. Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen är du mycket välkommen att kontakta Helena Heijmink +46 70 554 03 42 eller Helena Fransson +46 70 554 05 04 som hjälper oss i detta uppdrag. Notera att vi arbetar med urvalet löpande. Välkommen med din ansökan redan idag! Du ansöker om tjänsten genom att följa denna länk: https://comcube.varbi.com/what:job/jobID:410288/?lang=se

  Vi tar endast emot ansökningar via denna länk!