Marmor

Lyxig marmor är den perfekta naturstenen i såväl köket och uterummet som badrummet och hallen. Oavsett om du söker en gräddvit, grön eller gråvit marmor har vi flera alternativ för rummen inomhus. Med den karaktäristiska marmoreringen ger du golven en livfull, häftig och elegant yta.

Visar 19 produkter

Var kommer marmor ifrån?

Bergarten marmor bryts från stenbrott på många olika platser runt om i världen. Den kanske mest kända marmorn kommer från en liten stad i norra Toscana, Carrara. 

Vad använder man marmor till?

Eftersom marmor är en ganska porös stenart har den traditionellt sett använts till stenskulpturer. Fontana Di Trevi i Rom är ett exempel på en sådan. Idag uppskattar många det estetiska uttrycket som marmor har och det har därför blivit allt vanligare i svenska hem. Det kan användas i heminredningen i form av golv och väggar och återfinns ofta i kök, hallar och i badrum. 

Behöver marmor något särskilt underhåll?

Marmor är känsligt mot syra och får lätt repor och nagg. Att impregnera marmor är därför ett måste om den ska användas i vardagliga situationer. Du kan enkelt testa om din marmor är i behov av impregnering genom att skvätta lite vatten på ytan. Om vattnet snabbt absorberas är det eventuellt dags att impregnera.