Skapa ordning med en fin rabattkant 

En rabattkant, eller kantstöd/kantsten, som det också kallas håller dina rabatter och din gräsmatta på plats och skapar lite ordning. Flisby erbjuder ett stort sortiment av rabattkanter i olika material som betong, granit och olika sorters metall (aluzink, svart aluzink samt trögrostande corten). 

Vilket material som passar bäst kan det finnas olika tankar kring. En rabattkant i granit håller i en evighet, tål mycket och är stabilt. Om du väljer en rabattkant i betong så kommer du ner i pris men behåller stabiliteten. Inte lika hållbar som naturstenen, men håller ändå länge. Kantstål i metall är en rabattkant som är lättast att forma och passar bäst mot rabatter i gräsmattan eller som kanter mot en gång. Här kan du enkelt skapa runda former och de är lätta att montera. Mycket populära, särskilt i corten som ger en snygg rostig yta. Corten rostar långsamt i cirka två år (därefter stannar processen av) för att sedan ha bildat en skyddande yta som håller länge.

Rabattkanten har många användningsområden i trädgården, ett av dem är att avgränsa på ett snyggt sätt mellan olika material som gräsmatta och grusgång. Ett annat användningsområde kan vara att rama in gången/trädgården på ett stilfullt sätt. De kan också hålla stenplattor på plats utmed t.ex. en gång och därmed hindra dem från att röra på sig.

Hos Flisby kan du hitta rabattkanter för alla syften exempelvis L-kantstödet som lämpar sig perfekt för att ge trädgården en snygg inramning och samtidigt ger en gräsklippare en liten yta att rulla på för att få till en snygg kantklippning på tomten.Vissa utav våra rabattkanter kan också användas som mursten, t.ex. kantsten gränd, den finns både i en tumlad och en omtumlad variant. Dessa kantstenar limmas då på varandra med stenlim, för att få en låg stadig mur. Mycket snyggt!  

Grändkantsten grafit & diabas grafit 8-16